(ВИДЕО) ПЉУСКОВИ ПРАЋЕНИ ГРМЉАВИНОМ И ОЛУЈНИМ ВЕТРОМ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

Невреме које су метеоролози најавили за данас, током поподнева стигло је у Србију а око 18 часова киша, грмљавина и олујни ветар су захватили и Смедеревску Паланку.

Снажан ветар који је дувао носио је предмете са тераса, па су улицом летеле кесе, новине, крпе а и многе сакције са цвећем су испретуране а снажан ветар рушио је и столице са тераса.

У већем делу Србије на снази је црвени метеоаларм, наранџасти на западним и источним ободима, а жути на Косову и Метохији. До краја дана веома нестабилно са кишом, пљусковима и грмљавином. Касније после подне и увече у западним, северним и централним, а током ноћи у источним крајевима Србије, нарочито на југу Баната и у доњем Подунављу, локално се очекују временске непогоде: велика количина падавина, град и краткотрајно јак и олујни ветар.

И сутра се задржава нестабилно време са кишом, пљусковима и грмљавином, а више падавина се очекује на истоку земље.

На бујичним водотоцима сливова горњег тока Западне Мораве, Млаве и Пека током 19. августа водостаји ће бити у већем порасту са могућношћу локалног изливања.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-pljuskovi-praceni-grmljavinom-i-olujnim-vetrom-u-smederevskoj-palanci/