Početna » (ВИДЕО) ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА ДОЊЕГ ДЕЛА ГЛАВНЕ УЛИЦЕ У ПАЛАНЦИ

(ВИДЕО) ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА ДОЊЕГ ДЕЛА ГЛАВНЕ УЛИЦЕ У ПАЛАНЦИ

од Паланка данас
0 Коментар
Данас су званично почели радови на реконструкцији доњег дела главне улице у нашем граду. Средства за овај велики пројекат, у износу од 20 милиона динара, обезбедило је Министарство државне управе и локалне самоуправе, а општина учествује са 27 милиона динара. Радови су почели данас и трајаће до 23.11.2023Председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен се захвалио министру Александру Мартиновићу који је у пролеће ове године прошетао овом улицом, чуо наше планове, погледао пројекат и одмах реаговао у смислу финансијске помоћи да бисмо планове и остварили.
Главна улица у Паланци је омиљено шеталиште наших суграђана, а реализацијом овог пројекта настављамо традицију некадашњег „корзоа“ у центру града.
Дуго су Паланчани чекали на уређење и доњег дела главне улице, али зато ћемо сада спојити Трг културе са Тргом на фонтани и имаћемо једно од најлепших шеталишта у околини. Молим угоститеље и власнике свих радњи у овом делу града да имају разумевања док трају радови, јер ће им пословање бити отежано, али верујем да ће и они, након тога, уживати у новом изгледу града.

Како смо раније најавили, реконструкција улице Првог српског устанка радиће се од Трга културе до улице Светог Саве. Део улице који је овим пројектом обухваћен је у дужини од 150 и ширине око 19 метара. Реконструкцијом улице биће обухваћена замена застора, електро и водоводне инсталације, обнова зеленила и замена урбаног мобилијара, клупа, канделабара, зидића за седење и заштитних стубова.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept