(ВИДЕО) ПОЧЕЛИ КУРСЕВИ ЗА ИСПИТИВАЊЕ ЗАВАРЕНИХ СПОЈЕВА БЕЗ РАЗАРАЊА У ИНСТИТУТУ ГОША

Институт Гоша је почео серију курсева из области испитивања заварених спојева методама без разарања и то  за визуелну контролу (VT), пенетрантску (PT), магнетну (MT) и ултразвучну (UT). Курсеви ће се одржати у просторијама Института Гоша у Смедеревској Паланци и изводиће их еминентни предавачи и стручњаци како из Института Гоша, тако и наши сарадници из Београда и Панчева.

Први курс је за визуелну контролу (VТ), тема је  димензиона контрола заварених спојева, одливака, и отковака. Курс ће похађати 13 кандидата и међународног је карактера. Кандидати су из познатих компанија као што је Слога Метал, Vahali, Grapps, Гоша ФОМ, Монтинг Македонија, TMS CEE doo, Институт Гоша. Ови курсеви се изводе заједно са партнерима из Словачке CECH ZVÁRAČSKÝCH ODBORNÍKOV из Трнаве, који је сертификован према стандарду 17024, а сертификати који се добијају су међународног карактера и у складу су са стандардом EN ISO 97122012.

Осим обуке заваривача, међународних инжењера (IWE), технолога (IWT) и инспектора заваривања (IWI-C) koja има вишедеценијску традицију у Институту Гоша са више хиљада обучених заваривача, овим курсевима за испитивање материјала без разарања Институт Гоша је проширио лепезу својих услуга на тржишту и наметнуо се као респектабилни ауторитет у овој области.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-poceli-kursevi-za-ispitivanje-zavarenih-spojeva-bez-razaranja-u-institutu-gosa/