(ВИДЕО) ПОЧЕО 185. КРСТОВДАНСКИ ВАШАР У ПАЛАНЦИ

Данас се у Смедеревској Паланци одржава 185. Крстовдански вашар на који долазе посетиоци из свих крајева Србије и региона. Чувени вашар један је од три највећа у региону.

Дуж улице Станоја Главаша су тезге са рукотворинама занатлија из целе Србије, а она води до платоа од шест хектара где сваки купац може да пронађе нешто за себе.  Крстовдански вашар постоји готово два века, првобитно замишљен као скуп пољопривредника, занатлија и трговаца зарад размене искустава и робе, данас је акценат на забави, али лепо се и заради.

У Главашевом парку се такође традиционално одржава изложба меда и опреме за пчеларење па поседтиоци вашара могу да дођу до квалитетног меда или других пчелињих производа.

Традиционални Крстовдански вашар траје три дана од 26. – 28. септембра, па и дуже. Навали народ да купује и продаје, види и буде виђен. Структура производа на вашару одувек је разнолика, а Паланчани кажу да се у дане празника, може пазарити све – „од игле до локомотиве“. Од лицидерских срца и свилених бомбона, до алата, покућства и беле технике. Забавни парк, један од највећих у Србији, окупи више од 200.000 посетилаца сваке године

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-poceo-185-krstovdanski-vasar-u-palanci/