Početna » (ВИДЕО) ПОЧЕО СА РАДОМ АПАРАТ ЗА МЕРЕЊЕ ГУСТИНЕ КОСТИЈУ У ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“

(ВИДЕО) ПОЧЕО СА РАДОМ АПАРАТ ЗА МЕРЕЊЕ ГУСТИНЕ КОСТИЈУ У ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“

од Паланка данас
0 Коментар

Служба за физикалну медицину и рехабилитацију ОБ „Стефан Високи”, која се налази у Бањи Паланачки кисељак, добила је нов апарат за мерење густине костику.Мерење густине костију Првенствено се користи за (рано) откривање остеопорозе (прогресивно смањење коштане супстанце) и остеопеније, за коју је карактеристична коштана густина нижа од стандардне вредности специфичне за старосну доб и изборни прелиминарни стадијум остеопорозе. Ток болести у случају остеопорозе такође се може проверити као део редовних одређивања густине костију. Помоћу мерења коштане густине такође се може утврдити појединачни ризик од прелома костију. У свим расположивим методама мерења користе се зраке које се апсорбују различито у зависности од специфичне густине костију или садржаја минералне соли.

Осим лекара специјалисте који ће по потреби давати упуте за снимање костију, могуће је да и свако ко жели провери  густину костију по цени од 2000 дин а телефон на који се може заказати преглед је (026) 319-158.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept