(ВИДЕО) ПОЧЕТАК САРАДЊЕ ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“ И ТУРСКОГ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА

Основну школу ,,Олгу Милошевић”  су посетили представници Турског културног центра у Београду ,,Yunus emre Enstitusu”.  Пре одласка деце у Турску на Међународни дечији Фестивал у априлу следеће године , покренула је иницијативу учења Турског језика а самим тим пружила могућност деци, која буду заинтерована , да у својој школи науче основе Турског језика.

Тим поводом директор Турког културног центра у Београду ,, Yunus emre Enstitusu”, Фахри Акдоган, обишао је три одељења првог разреда и том приликом ђацима поклонио мајице у знак почетка добре будуће сарадње.  На тај начин деца ће имати прилику да науче нешто више о Турској , а приликом боравка олакшају контакте са вршњацима ове земље.

Дарко Димитријевић, директор школе Олга Милошевић захвалио се на поклонима и посети ове званичне институције , као и наставном кадру , посебно професору енглеског језика Јасмини Милићевић која је посредовала овом контакту уз наду да ће будућа сарадња И посета професора из Турске у октобру бити значајан помак сарадње у оквирима праћења Европских пројеката које пружају дате могућности да се и скола Олга Милошевић из Смедеревске Паланке нађе на мапи Европе.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-pocetak-saradnje-os-olga-milosevic-i-turskog-kulturnog-centra/