(ВИДЕО) ПОДЕЉЕН ШКОЛСКИ ПРИБОР РОМСКОЈ ДЕЦИ У ОКВИРУ ЛОКАЛНОГ АКЦИОНОГ ПЛАНА

Локална самоуправа обезбедила  је школски прибор за ученике   ромске националне мањине од првог  до осмог разреда и  предшколце.  

Средства за куповину школске опреме у износу од 250 хиљада динара обезбеђена су у оквиру  Локалног акционог плана за унапређење положаја Рома и Ромкиња. Школска опрема подељена је данас деци која похађају ОШ „Олга Милошевић“  у месној заједници Центар у присуству председника општине, Николе Вучена. Он је том приликом изјавио да локална самоуправа, у оквиру Локалног акционог плана, сваке године за децу ромске националности обезбеђује школску опрему.

Школски прибор родитељи и ученици могу преузети наредних дана у просторијама МЗ Центар. За ученике Основне школе ,,Олга Милошевић” прибор је подељен данас,  за ученике ОШ „Херој Радмила Шишковић”  сутра, 04.септембра од 8 до 13 часова , за ученике  ОШ “Херој Иван Мукер ” и ОШ Вук Караџић 7. септембра  у истом временском периоду. Наредних дана делиће се школски прибор за основце  ромске националне мањине у селима.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-podeljen-skolski-pribor-romskoj-deci-u-okviru-lokalnog-akionog-plana/

1 comment

    • Azanjac on 04/09/2020 at 13:41

    I ko je sada diskriminisan? Znači deca koja nisu romi ne treba da dobiju pribor, ne razumem stvarno.

Komentari su onemogućeni.