Početna » (ВИДЕО) У ПАЛАНЦИ РЕАЛИЗОВАН ПРОГРАМ ПОДРШКЕ ПРИЛИКОМ ЗАПОСЛЕЊА РОМА СА ВИСОКОМ ШКОЛОМ

(ВИДЕО) У ПАЛАНЦИ РЕАЛИЗОВАН ПРОГРАМ ПОДРШКЕ ПРИЛИКОМ ЗАПОСЛЕЊА РОМА СА ВИСОКОМ ШКОЛОМ

Kроз програм ,,Подстицање запошљавања високообразовних Рома и Ромкиња у јединицама локалне самоуправе“ у коме учествује и општина Смедеревска Паланка, посао је добио један припадник ромске националности са високом школом.

од Паланка данас
0 Коментар

Представници Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог, представници ГИЗ-а, Канцеларије за Инклузију Рома АП Војводине и Удружења ромских студената, данас су посетили општину Смедеревска Паланка поводом успешне реализације програма „Подстицање запошљавања високообразовних Рома и Ромкиња у јединицама локалне самоуправе“.

 Овим програмом, прошле године, потписан је меморандум о запошљавању Станоја Симића, дипломираног економисте, који је стекао радно искуство у Одељењу за финансије општинске управе у протеклих осам месеци. Станоје је сада, након завршеног програма, запошљен као службеник у Општинској управи Општине Смедеревска Паланка у Одељењу за финансије. Од двадесет општина у којима је имплементиран овај програм једина је општина Паланка која је показала спремност и створила услове да кандидат остане да ради и заснује радни однос.

Нина Митић, помоћница министра у Министарству за људска и мањинска права и друштвени дијалог, истакла је да је у протеклих неколико година 20 локалних самоуправа учестовало у овом програму, у оквиру кога је запослено 26 високообразованих Рома и Ромкиња.

„Циљ министарства је да ове особе остану на својим радним местима и да се повећа запошљавање високо образовних Рома“, додала је Митић.

Програма ће трајати до краја марта 2023. године, а на јединицама локалне самоуправе је да обезбеде радно
ангажовање на пословима који одговарају стручној спреми сваког лица укљученог у реализацију програма, што је Општина Смедеревска Паланка и урадила и тиме доказала да су овакви подстицаји и програми одрживи.Састанку су данас присуствовали помоћница министра Нина Митић, шеф одсека за унапређење положаја Рома Софија Османовић, представница ГИЗ-а Даница Белић, а у име општине заменица председника Ђурђина Младеновић, председница Скупштине општине Радмила Радисављевић, начелница Општинске управе Гордана Костић, начелник финансија Милан Тркља и новозапослено лице Станоје Симић.

Овај програм се реализује у партнерској сарадњи између јединица локалне самоуправе и Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог Републике Србије и ГИЗ програма “Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији” као носиоца Програма, док су Kанцеларија за Инклузију Рома АП Војводине и Удружење Ромских студената партнери који пружају подршку реализацији Програма.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept