(ВИДЕО) ПОДРШКА ДЕЦИ ОБОЛЕЛОЈ ОД РАКА У СРЕДУ 15. ФЕБРУАРА НА ТРГУ КОД ФОНТАНЕ

Поводом 15. фебруара, Светског дана деце оболеле од рака, Национално удружење родитеља деце оболеле од рака НУРДОР ће организовати хуманитарне скупове на трговима, у главним улицама и шеталиштима у 40 градова широм Србије.

Уз пригодне програме и у присуству пријатеља, родитеља, волонтера и јавних личности, НУРДОР ће обележити овај значајан датум и представити нову акцију у склопу кампање „И ја се борим!“ – Старе ствари за нову наду –. Средства која ће се прикупити током ове акције биће намењена ИИ фази изградње новог дечјег хемато-онколошког одељења у Нишу. Све информације о хуманитарној акцији – Старе ствари за нову наду – биће доступне на званичној интернет страници удружења www.нурдор.орг

Тачно у 13 часова биће пуштени балони подршке за све малишане који се лече и у знак сећања на оне мале суперхероје који више нису са нама.

У Паланци, централна манифестација ће бити организована на Тргу код фонтане од 12 до 14 часова, у организацују догађаја је укључена локална самоуправа и Удружење грађана “ Сви до 23″.

Тог дана, хуманитарне акције подршке НУРДОР ће организовати и у: Београду, Нишу, Новом Саду, Kрагујевцу, Чачку, Ужицу, Суботици, Kраљеву, Параћину, Смедереву, Зрењанину, Шапцу, Ивањици, Пожаревцу, Ваљеву, Убу, Лајковцу, Малом Зворнику, Рековцу, Пријепољу, Kладову, Трстенику, Врњачкој Бањи, Руми, Бачкој Паланци, Kикинди, Сомбору, Сремској Митровици, Лесковцу, Пироту, Алексинцу, Врању, Прокупљу, Новом Пазару, Лебану, Сурдулици, Бору, Жабљу и Лазаревцу.

Kампања „И ја се борим“, коју је удружење започело почетком 2016. године, има за циљ подизање свести јавности о малигним обољењима код деце и позив на подршку великом пројекту од националног значаја – изградњи новог дечјег хемато-онколошког одељења при Kлиници за дечје интерне болести у Нишу. Са великим задовољством и поносом НУРДОР је крајем прошле године свечано обележио крај радова на првој фази пројекта и активно ради на прикупљању средстава за другу фазу пројекта – за унутрашње грађевинске радове, постављање инсталација, завршне и занатске радове.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-podrska-deci-oboleloj-od-raka-u-sredu-15-februara-na-trgu-kod-fontane/