Početna » (ВИДЕО) “ПОЈЕДИНАЧНО СМО КАП, ЗАЈЕДНО СМО ИЗВОР“ – СРЕДЊОШКОЛЦИ ИЗ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ У ПОСЕТИ СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

(ВИДЕО) „ПОЈЕДИНАЧНО СМО КАП, ЗАЈЕДНО СМО ИЗВОР“ – СРЕДЊОШКОЛЦИ ИЗ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ У ПОСЕТИ СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

од Паланка данас
0 Коментар
Ученике и наставнике гимназије „Иван Горан Ковачић“ из Кисељака, Босна и Херцеговина, који су у петодневној посети нашој општини у оквиру пројекта „Super Schools“, данас је у свом кабинету примио председник општине Никола Вучен. Њихови домаћини су ученици и наставници Паланачке гимназије.Паланачка гимназија је једна од 30 одабраних средњих школа из Србије у пројекту „Super Schools“ сa партнерском школом „Иван Горан Ковачић“ из Кисељака.
Пројекат, коме су креативни ученици дали назив „Појединачно смо кап, зајeдно смо извор“, има за циљ да промовише помирење и сарадњу међу младима, дијалог између школа и наших локалних заједница. Путем размене ученика и наставника и различитих интеркултуралних активности, младима се омогућава да се повежу са својим вршњацима из региона Западног Балкана и да заједнички учествују у друштвеном, економском и културном развоју региона.
Путем видео позива председник општине Никола Вучен је разговарао са начелником општине Кисељак, Младеном Машурићем-Рамљаком. У разгопвору су представили један другоме своје општине говорећи о културним и историјским знаменитостима и дошли до заједничког предлога о братимљењу две општине.
Вучен је гостима пожелео пријатан боравак у Смедеревској Паланци, уз наду да ће овде стећи нова пријатељства и отићи са лепим успоменама.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept