Početna » (ВИДЕО) ПОСК „ЈАСЕНИЦА“ ДАНАС ОБЕЛЕЖАВА ДАН ПЕШАЧЕЊА

(ВИДЕО) ПОСК „ЈАСЕНИЦА“ ДАНАС ОБЕЛЕЖАВА ДАН ПЕШАЧЕЊА

Светски Дана пешачења се од 2014. године обележава и у Србији. Идеја Дана пешачења је да се промовише шетња као облик физичке активности и здравог живота.

Овај дан биће, као и претходних година, испоштован од стране ПОСК „Јасеница“ који је осмислио добру стазу, дужине око 6 километара, за све који се буду одлучили да посвете себи и свом здрављу бар један дан и придруже им се у пешачењу и уживању у природи. На манифестацији се окупило више од стотину паланачких малишана и још толико старијих чланова. Деце је било из свих школа а претежно оних у којима функционише планинарска секција. Да је труд и активност ПОСК јасеница препозната и на савезном нивоу говори податак да је специјални гост на манифестацији био и Андреј Ивошев, спортски директор Планинаарског савеза Србије.

Идеја Дана пешачења, који се ове године реализује под слоганом „Корак ближе здрављу“, јесте да се промовише шетња као облик физичке активности и здравог живота. Покровитељ акције је Планинарски савез Србије, а подршку је дало и Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Ова акција окупља заљубљенике у планине из целе Србије. Из овог клуба вас позивају да се прикључите њиховим активностима, почев од Дана пешачења, и уживате у лепотама предела који нас окружују.

You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept