(ВИДЕО) ПОСЛЕ ТРАГЕДИЈЕ У ГОШИ, РАДНИЦИ ОТПОЧЕЛИ ГЕНЕРАЛНИ ШТРАЈК

Након прошлонедељне трагедије, када је у кругу фабрике извршио самоубиство њихов колега Драган Младеновић, о чему сте могли да читате на порталу Паланка данас, ескалирало је незадовољство радника који месецима, сада већ и годинама, не знају за плату, порези и доприноси им нису уплаћивани, а здравствене књижице су им неоверене годинама а генерални директор Гоше Фабрика шинских возила, Словак Иван Хемшилд, напустио је земљу, одмах након трагедије.

 Радници су од данас ступили у генерални штрајк, њих 220 од 375 је потписало да пристаје на штрајк.  

„Тражимо да се сваком запосленом одмах исплати 100.000 динара на руке, да нам се овере књижице које три године нису оверене, да нам се повеже радни стаж, да нам исплаћују плату месец за месец и да нам исплаћују целу плату, а не да неко одређује да ли ћу да примим 10, 15 или 20 одсто”, каже председник штрајкачког одбора Милан Вујичић.

У истом тренутку док су се радници Гоше из Смедеревске Паланке спремали за штрајк у кругу фабрике у којој већ годинама раде без плаћених доприноса, на седници Социјално-економског савета у Београду питање зарада стотина радника у приватизованој фабрици шинских возила не само да није било на дневном реду, него нико није ни споменуо.

Следећи корак који ће радници предузети јесте протест испред зграде Скупштине општине Паланка. Како су нам потврдили из штрајкачког одбора данас ће пријавити овај скуп у Полицији и по одобрењу изразиће своје незадовољство и на овом месту.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-posle-tragedije-u-gosi-radnici-otpoceli-generalni-strajk/