(ВИДЕО) ПОВЕЋАНА БЕЗБЕДНОСТ УЧЕНИКА ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“ УВОЂЕЊЕМ ИД КАРТИЦА

ОШ „Олга Милошевић“ иде крупним корацима напред по питању безбедности деце у школи. Прошле недеље је монтиран систем надзора, односно контроле уласка ученика у Основну школу „Олга Милошевић“, врата школе су сада закључана и приступ је омогућен свим ученицима и наставном особљу који су добили ИД картице а такође и родитељима је омогућено да на свој захтев купе картице.

У већини инцидената у школама показало се да безбедност не угрожавају ученици те школе, већ особе које долазе споља и проузрокују насиље. Да би спречили такве појаве, уведен је овај систем контроле боравка ученика у школама. Врло је битно да су сви подаци ученика апсолутно заштићени и не може да дође до злупотребе ни једног податка о детету. Такође на овај начин се обавља и евиденција када је ко дошао у школу и када је отишао.

Ђаци брзо улазе и излазе, немају никаквих физичких препрека, а њихово је само да прислоне идентификациону картицу на читач који је монтиран на вратима. Овај пројекат је рађен заједно са Саветом родитеља од којег је добијена подршка и затим се кренуло у реализацију истог.

ИД картице имају изглед платних-картица и стоје у пластичним држачима са траком коју деца могу носити око врата, а обавезу ношења тих картица регулише школа својим правилницима.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-povecana-bezbednost-ucenika-os-olga-milosevic-uvodjenjem-id-kartica/