(ВИДЕО) ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА РОМА ОДРЖАН ОКРУГЛИ СТО

Поводом 8. априла Светског дана Рома у малој сали СО Планка одржан је округли сто о Ромима и њиховом положају у општини Паланка.

Организатор трибине је Центар за ромску заједницу Амаро дром. Трибини су присуствовали представници локалне самоуправе, председник општине Топлица Пинторовић и Милица Деспотовић заменик председника, основне школе, средње школе, предшколске установе, патронажа, Дом здравља као и многи Роми који су волонтирали у Ромској организацији.

Челник локалне самоуправе поздравио је све учеснике Округлог стола и честитао им је предстојећи Светски дан Рома. Он је том приликом истакао да се Роми свакодневно сусрећу са многим проблемима као што су друштвена искљученост и маргинализација које воде ка недостатку образовања, хроничној незапослености али и ограниченом приступу здравственој нези, становању и сиромаштву.

„Суштина овог скупа је укључивање Рома у локалну заједницу, квалитетнији услови живота и рада а посебно образованих и талентованих чланова ромске заједнице“ истакао је председник општине Топлица Пинторовића који је у име руководства обећао максималну помоћ и подршку.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-povodom-svetskog-dana-roma-odrzan-okrugli-sto/