(ВИДЕО) ПОЖАР У ФРАНЦУСКОЈ УЛИЦИ

Данас нешто пре 11 часова дошло је до пожара у Француској улици број 22. У питању је свима добро позната лепа и оронула вила обрасла коровом која служи као склониште луталицама.

Пожар су приметили станари околних зграда који су због густог дима који се видео да избија испод крова позвали ватрогасце.

Ватрогасци су по добијању дојаве стигли у року од три минута и са два возила пожар је локализован. У тренутку издавања ове објаве (12 часова) Ватрогасне екипе су још увек на терену и детаљно се баве гашењем пошто је ватра захватила кровне греде и потребно је добро угасити ватру. Срећом пожар је примећен на време тако да околни објекти нису захваћени ватром.

Према речима команданта ВСП Ивице Рашића осим материјалне није причињена друга штета а ни људски животи нису били угрожени. О узроцима пожара није хтео да шпекулише већ ће се истрагом утврдити разлози.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-pozar-u-francuskoj-ulici/

4 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Dusica ilic on 29/05/2018 at 22:15

  Ovu vilu je kupio moj deda od sinova dr.PAzarca ali mu je bespravno oduzeta od strane komunista i otudjena na osnovu svedoka…dakle nije placena ni kupljena legalno…sada nam je naravno ostalo da cekamo.iako je deda rehabilitovan jer nikada nije ni bio u ratu….evo kako propada..

  • Traut on 28/05/2018 at 17:45

  Zna li iko postoji li mogućnost kupovine ove vile?

  • Нина on 28/05/2018 at 16:38

  Многе вредности мог вољеног града су упропашћене и обезвређене.
  Таква судбина, нажалост, није заобишла ово, некада велелепно здање.
  У овој кући, која је припадала др Пазарцу, једно време је радила амбулатна. Одређеним даном долазио је др Младеновић из Београд да прегледа труднице.
  Тужна прича о једној кући, о једном времену…

  • Jeremija on 28/05/2018 at 13:36

  U pitanju je kuća dr Velimira Pazarca znamenitog srpskog lekara koji je kao sreski lekar radio u Palanci između dva svetska rata.
  Sramota je da je ova lepa zgrada dovedena u ovako ruinirano stanje. Da je bilo volje davnih dana je mogla da bude obnovljena i data Centru za kulturu ili Podružnici SLD za njihove aktivnosti, na korist svih građana palanačke opštine.

Komentari su onemogućeni.