(ВИДЕО) ПРЕДСТАВА „КОКОШКА“ ПОЗОРИШТА ИЗ ЈАГОДИНА ПРИКАЗАНА ПАЛАНАЧКОЈ ПУБЛИЦИ

У петак 30. новембра у Градском позоришту , паланачка публика је имала прилику да погледа представу „Кокошка“ позоришта из Јагодине по тексту Николаја Кољаде и у режији Велимира Митровића. 
Комедија Кокошка“ је препознатљив миље деведесетих, који је и данас актуелан. Банални животи петоро људи који раде у провинцијском позоришту распараће се само због промене коју је унела новопридошла млада глумица. Неспремни за било какве промене које их избацују из лажи у којој живе, не само на маргини културне сцене него и на моралној периферији, три жене и два мушкарца се боре за своје каријере, верујући да се боре за сопствену срећу. На крају драме ће као спас прихватити измишљотину да им се ништа лоше није десило. Заборавиће шта су рекли једни другима утапајући се у њима познате баналије истоветних дана који им предстоје, свесни да су у овој драми сопствених приватности играли фарсу коју ће чак и њихове комшије из самачкох хотела где се радња збива, препознати уверени да су присуствовали одличној генералној проби будуће позоришне представе.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-predstava-kokoska-pozorista-iz-jagodina-prikazana-palanackoj-publici/