(ВИДЕО) ПРЕДСТАВА „ВИРУС“ ПОЗОРИШТА ИЗ ЛОЗНИЦЕ ОДИГРАНА У ПАЛАНАЧКОМ ПОЗОРИШТУ

Представу “Вирус”, по тексту Синише Ковачевића, у режији Зорана Грујића, извело је позориште културно-уметничког друштва „Караџић“ из Лознице, у Градском позоришту у Смедеревској Паланци.

У питању је комад који се бави судбином двадесетпетогодишњег рокера који је веома популаран и славан у послу којим се бави. Међутим, његов живот се мења када се анализом крви установи да је баш он носилац ХИВ вируса.

И као што то обично бива, уместо подршке и разумевања које му треба упутити и показати, његови најближи га одбацују, те он сам наилази на зид предрасуда, страхова и фрустрација чији је основни узрок неиформисаност и незнање о овој болести. Представа указује на то да болестан не сме да значи и одбачен, јер човек када се осети напуштеним биолошки се претвара у звер, покушава да се бори против других људи због којих је приморан да сам носи свој крст.

Треба истаћи да је глумачка екипа при доласку у Плаанку имала квар на комбију кји их је превозио, тако да је представа кааснила нешто више од једног часа, међутим то није битно утицало на паланачку публику која је стрпљиво чекала да комад почне, уз чашу чаја коју су послужили љубазни радници Културног центра у Паланци.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-predstava-virus-pozorista-iz-loznice-odigrana-u-palanackom-pozoristu/