(ВИДЕО) ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ „КОКОШКА“ ПАЛАНАЧКОГ ГРАДСКОГ ПОЗОРИШТА

Велика сцена „Аца Митровић“ паланачког Градског позоришта је у петак 23. марта премијерно приказала представу „Кокошка“.  Једночасовну комедију је публика одгледала у једном даху, а свој велики „кам бек“ је на даске које живот значе имао и Александар Стошић, који је као и Дејан Глигоријевић, играо женски лик и рекло би се да је ово био пун погодак режисера представе Павла Јозића, који каже да до сада није имао искуства у режирању комедије, али му је за први пут одлично пошло за руком. У представи играју поред Александра Стошића и Дејана Глигоријевића, Марија Јозић, Радоје Ђурђевић, Слађан Станић, Јован Стојановић, Вук Милановић,  Ана Карапанџић Вуковић, Дијана Влајић, Сања Дојчиновић.

„Кокошка“ је прича о животима на периферији: о животима на административној периферији, на периферији културне сцене али и на моралној периферији, о људима чији је страх од промене већи од страха од живота у лажи и самозаваравању. Јунаци ове приче су позоришни уметници који врло добро глуме. Нажалост, то раде боље у животу него на сцени. Фарса у коју су се њихови животи претворили је толико крхка да је довољан само један тренутак истине да почне да се рашива по свим шавовима.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-premijera-predstave-kokoska-palanackog-gradskog-pozorista/