(ВИДЕО) ПРЕМИЈЕРКА СРБИЈЕ АНА БРНАБИЋ ПОСЕТИЛА ПАЛАНКУ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и министар здравља Златибор Лончар били су данас у радној посети Смедеревској Паланци. Премијерка је посету започела обиласком Узун Ћуприје, моста на реци Јасеници, где је са представницима локалне самоуправе, директором Kанцеларије за управљање јавним улагањима Марком Благојевићем и директором ЈВП Србијаводе Гораном Пузовићем обишла радове на реконструкцији насипа реке.

Након тога, председница Владе са министром здравља Лончаром посетила  Општу болницу Стефан Високи за чије реновирање је владина Kанцеларија за јавна улагања одобрила пројекат вредан милијарду динара.

Премијерка је обишла и црпну станицу ЈКП Водовод, а затим се састала са челницима привременог органа Општине Смедеревска Паланка у згради Општине.

Након тога одржана је и конференција за медије на којој је премијерка између осталог истакла:  „Има локалних самоуправа које су у јако тешком стању, али нигде није као овде. Невероватно је да је место које је близу Београда и аутопута у таквој девастацији“.

Она је навела да је, док је била министар за државну управу и локалну самоуправу, направила санациони план за Смедеревску Паланку, те да је дуг смањен за око 260 милиона динара, као и да се преговара са комерцијалним банкама да се отпишу делови великих дуговања, док би средства за отплату дугова била издвојена из буџета Србије.

Председница владе рекла је да је у тај регион након поплава 2014. године уложено нешто више од 2,5 милиона евра, да је у пројекат обнове болнице у Смедеревској Паланци уложено нешто више од 8,5 милиона евра, док су пројекти за реконструкцију водовода спремни и њихова вредност биће четири милиона евра.

Брнабић је напоменула да Смедеревска Паланка не може да се бави инвестицијама и привредом јер мора да санира дугове.

Председник Привременог органа општине Никола Вучен рекао је да је у нашој општини, после тешке ситуације у којој се налазила од 2008. до 2016. године, сада поправља „корак по корак“.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-premijerka-srbije-ana-brnabic-posetila-palanku/

1 comment

    • Zoran Nikolic on 20/03/2018 at 11:49

    Gledao sam snimak konferencije za medije i mogu vam reci vec vidjeno.iste predizborne price i mazanje naroda kao i predhodnih godina.sve je to ista bagra. Okolo naokolo.nista konkretno. Gde je tu dovodjenje stranih firmi itd.. ni u jednom trenutku nije spomenula Gosu. Big bos je tako naredio. I novinari nisu smeli da pitaju za to. Tako mi je receno. Kada je dolazio pre god.dana rekao je da Gosa nikada nece otici u stecaj.,, Ja vam obecavam“ i da ce doci ponovo za mesec dana. Tako je i bilo.Ispunjeno obecanje.??Videcete posle 25.nikom nista. Vise o Palanci ni reci. Kao i obicno.

Komentari su onemogućeni.