(ВИДЕО) ПРИНЦ ФИЛИП ПОСЕТИО ОПЉАЧКАНИ МУЗЕЈ КАРАЂОРЂЕВИЋА У РАДОВАЊСКОМ ЛУГУ

Принц Филип Карађорђевић посетио је Радовањски луг код Велике Плане како би обишао Музеј вожда Карађорђа који је опљачкан између 27. и 30. јануара.

Принца Филипа и Принцезу Даницу у Радовањском лугу дочекали су јереј Никола Стојанац, парох радовањски и раковачки и Игор Матковић, председник општине Велика Плана. Принчевски пар најпре је обишао цркву Захвалницу коју је недалеко од Карађорђевог првобитног гробног места подигао краљ Александар И. Цркви су неопходни радови на санацији оштећења која су изазвана због проблема са статиком, а принц Филип интересовао се о могућности да се Црква фрескопише јер би радо подржао израду њеног живописа, саопштено је из службе за сарадњу са медијима.

Уследио је помен Вожду Карађорђу над његовим првобитним гробним местом, испод старог храста где су принц Филип и принцеза Даница положили цвеће и запалили свеће.

У пратњи домаћина, принчевски пар обишао је и Музеј вожда Карађорђа који је опљачкан прошле недеље када су непознати починиоци украли две старе круне за венчавање, две кубуре, једну пушку „кремењачу“ и књигу Јеванђеља.

„Моја супруга Даница и ја уложићемо велике напоре да помогнемо свештенству и локалној самоуправи да Радовањски луг засија у пуном сјају како и доликује. Позивамо све вас да посетите Радовањски луг и дате свој допринос очувању овог комплекса од изузетног значаја за нашу државу, традицију и културу“ поручио је принц Филип.

Након посете Радовањског луга, принчевски пар посетио је Манастир Копорин, винарију „Амбелос“ манастира Копорин и манастир Покајницу, наводи се у саопштењу достављеном медијима.

Фото: Прес служба Принц Филип

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-princ-filip-posetio-opljackani-muzej-karadjordjevica-u-radovanjskom-lugu/

6 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Neko iz mase on 08/02/2021 at 07:52

  Koji predstavnik tih „monarhija“ u Evropi ne zna svoj maternji jezik? A da, svi ovi nasi….

  Dalje, od cega se finansiraju? A da od nasih poreza….

  Jesu li svojim rodjackim vezama doveli neke investitore? A da, nisu…..

  Tako da i dalje stojim na stanovistu o nebitnosti doticnog

  • Neko iz mase on 06/02/2021 at 20:10

  E ovaj je mnogo bitan…..

   • Jonjo Shelvey on 07/02/2021 at 07:44

   Bitan ko bela bojica 🙂

   • Ana on 07/02/2021 at 10:31

   Sram vas bilo.

    • Neko iz mase on 07/02/2021 at 16:36

    A konkretno zbog cega?

     • Ana on 07/02/2021 at 23:43

     Zbog vređanja ljudi. To što je došao gospodin je njegova stvar jer je to iz njegove loze i nešto što su njegovi preci koristili a i naši takodje.
     Bespotrebno je vredjati nekoga jer je obavio neku „dužnost“
     To dal je bitan ili ne, nije važno.
     Takva je situacija da su kraljevske porodice manje važne i nažalost mnogo manje cenjene.

Komentari su onemogućeni.