(ВИДЕО) „ПРИРОДА ЋЕ РЕЋИ ХВАЛА“ ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА УЧЕНИКА ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“

У Основној школи „Олга Милошевић“, у оквиру Дечије недеље, ученицима од првог до четвртог разреда приказана је позоришна представа „Природа ће рећи хвала“, коју је са ученицима VI 2 осмишљавала и припремала њихова учитељица Слађана Вукосављевић.

Велику помоћ и подршку у упознавању колега и ученика из партнерских школа са овим делом, онлајн укључивање у приказивање представе и комуникацију пружила је наставница Јасмина Милићевић. Ученици и наставници из Турске, Грчке и са Малте уживали су у реализацији представе коју су пратили путем Zoom апликације .
Представа је настала из жеље да се на креативан начин допринесе подизању еколошке свести, нарочито млађих ученика. У раду на представи су помагали и ученици других одељења, који су са својим наставницима и учитељима учествовали у радионицама рециклаже.
Активности везане за стварање представе су реализоване у оквиру Erazmus+ пројекта „ DARE TO BE DIFFERENT“ Creative drama in education и eTwinning projekta 3R – reduce, reuse, recycle.
Кроз пригодан, занимљив текст у коме је доминантна рима и јасно изражене поруке о потреби очувања природе, надамо се да смо јасно поставили циљ који ћемо убудуће следити.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-priroda-ce-reci-hvala-pozorisna-predstava-ucenika-os-olga-milosevic/