(ВИДЕО) ПРОФЕСИОНАЛНА ОРЈЕНТАЦИЈА ЗА ОСМАКЕ У ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“

Донети одлуку о томе коју средњу школу уписати и који факултет одабрати нимало није лако. То је одлука, која није само избор онога што ћете радити и чиме ћете се бавити наредних неколико година. То је избор занимања, којим ћете се вероватно бавити целог живота. Зато се често избор занимања назива „ избором животног пута“. Сам процес доношења одлуке није краткотрајан ни једноставан, а познат је као „професионална оријентација“ и одвија се у две фазе.

Информисање је почетна фаза професионалне оријентације са циљем да ученике упозна са врстама занимања, са условима које треба да испуњавају да би се бавили одређеним занимањем, потребним способностима (физичким, менталним, чулним,…). Онај ко поседује праве информације има могућност доброг избора.

Да би олакшали избор занимања својим ученицима осмог разреда у ОШ „Олга Милошевић“ су се потрудили да им организују сусрете са нашим познатим занатлијама, привредницима, мајсторима… који ће им пренети искуства из области у којима они раде и како су се одлучили на такав корак.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-profesionalna-orjentacija-za-osmake-u-os-olga-milosevic/