(ВИДЕО) ПРОЈЕКАТ „ЛАЈК ЗА БЕЗБЕДНОСТ“ РЕАЛИЗОВАН У ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“

Полицијска управа у Смедереву, по одобрењу Дирекције полиције, реализује пројекат под називом „Лајк за безбедност“ у циљу подизања нивоа безбедносне културе школске популације у односу на ризике и нове облике насиља на интернету којима су изложени млади, спровођењем различитих облика едукација.

Тим поводом у ОШ „Вук Караџић“ у Смедеревској Паланци је одржано низ радионица са ученицима и родитељима.

Пројектне активности које се односе на едукацију ученика, њихових родитеља и наставника се спроводе у облику радионица и то у пет основних школа на подручју Полицијске управе у Смедереву, односно три школе на подручју града Смедерева, као и ОШ „Вук Kараџић“ на подручју општине Смедеревска Паланка и ОШ „Свети Сава“ на подручју општине Велика Плана.

Едукације се спроводе у сарадњи са Фондацијом Тијана Јурић, партнером пројекта „Лајк за безбедност“, а предавања испред Фондације одржава новинар и публициста Влада Арсић.

Едукативне активности у наведеним школама се спроводе као радионице намењене ученицима виших разреда основних школа (5,6,7 и 8. разреда) и предавања намењена родитељима и наставницима.

Наведене активности се реализију у периоду до 18.октобра, а радионица у ОШ „Вук Kараџић“ у Паланци биће одржана у четвртак 17. октобра, док ће у ОШ „Свети Сава“ у Великој Плани она бити релазована у петак 18. окотбра.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-projekat-lajk-za-bezbednost-realizovan-u-os-vuk-karadzic/