(ВИДЕО) ПРОЈЕКАТ ШКОЛЕ ОЛГА И КОМПАНИЈЕ СУПЕРИОР УРОДИО ПЛОДОМ-ЈОШ ЈЕДНА ПАМЕТНА ТАБЛА ЗА ШКОЛУ

Пројекат под називом „Олгини суперталентовани пољопривредници“ који су заједничким снагама покренули Основна школа „Олга Милошевић“ из Смедеревске Паланке и селекционом станицом Супериор из Велике Плане донео је ових дана и конкретне резултате.

Наиме, компанија Супериор је као друштвено одговорна фирма, донирала семе паприке и парадајза школи Олга у марту месецу. Ученици су са наставницом биологије Марином Миладиновић, посејали то семе и неговали га, тако да су на тај начин испратили и један цео циклус раста биљке,  док није добијен расад паприке и парадајза који су ученици продавали последњих дана у граду и код пијаце. Многи грађани су куповали овај расад подржавајући идеју и труд ових младих људи. Неки су давали новац а расад нису ни узимали желећи само да на тај начин дају подршку деци.

Труд се на крају исплатио па је прикупљеним новцем купљена и четврта интерактивна табла, која је инсталирана у кабинету за биологију.

Поводом привођења акције крају и најављујући  наставак сарадње и подршку „Олгиној башти“ како су је ученици назвали, школу је посетио и директор компаније Супериор Небојша Ђиновић, који је истакао да је Србија пољопривредна земља и да су ова деца та која треба да се анимирају и заволе пољопривреду како би сутра имао ко да ради и производи храну на један савремен и исплатив начин.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-projekat-skole-olga-i-kompanije-superior-urodio-plodom-jos-jedna-pametna-tabla-za-skolu/