Početna » (ВИДЕО) ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ МИЛАНА ТОДОРОВИЋА У ПАЛАНАЧКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

(ВИДЕО) ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ МИЛАНА ТОДОРОВИЋА У ПАЛАНАЧКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

од Паланка данас
0 Коментар

У библиотеци „Милутин Срећковић“ у Смедеревској Паланци одржана је промоција књиге младог аутора Милана Тодоровића из Смедерева под називом „Међупростор и међувреме“.

О књизи су, поред аутора, говорили и Дејан Ђорђевић и директорка паланачке библиотеке Ирена Поповић.Милан Тодоровић добитник је песничке награде „„Смедеревски Орфеј““ 2015. године. И у деловима његових прозних текстова осећа се утицај поезије: његови јунаци, често понесени тренутком, занемарују простор и временски оквир у коме су се нашли, или у који их је аутор сместио; било да се ради о историјским личностима или ликовима који су производ ауторове фикције, они као у неком социолошком експерименту пливају по својеврсном временском вакууму. Тако кроз разне епизоде, замишљене да буду данашњи одраз у огледалу света прошлости, кога више нема осим у нашој машти, сусрећемо Морисона, Тулуз-Лотрека, Ван Гога, Маркеса, Тишму, и друге великане. Ова збирка је свакако омаж неким бољим људима и бољим временима него што је ово које данас живимо.

 


Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept