Početna » (ВИДЕО) ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „СОФИЈИНЕ МУДРОЛИЈЕ СА МАРКОМ КРАЉЕВИЋЕМ“ У ПАЛАНАЧКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

(ВИДЕО) ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „СОФИЈИНЕ МУДРОЛИЈЕ СА МАРКОМ КРАЉЕВИЋЕМ“ У ПАЛАНАЧКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

од Паланка данас
0 Коментар

У библиотеци ”Милутин Срећковић” у Смедеревској Паланци, одржана је промоција књиге „ Софијине мудролије са Марком Краљевићем“ у истом дану. Промоцији књиге су присуствовали ученици ОШ „Станоје Главаш“ из Глибовца, ОШ „Ђорђе Јовановић“ из Селевца и ученици четвртог разреда ОШ „ХИМ“.

У сарадњи са Александром Михајловић, ауторком књиге, представљена је књига о највећем српском јунаку, Марку Краљевићу. Ученици су имали прилике да упознају историјску личност, његов живот и животне околности у којем  је одрастао и живео.

Исто тако, упознали су лик Марка Краљевића кроз народно предање, користећи своју креативност и машту. Сви ученици су својим учешћем допринели пријатној атмосфери, јер им је очигледно пријала прича, постављали су и одговарали на питања и на крају, са лакоћом, решили сва питања у квизу.

Презентације јесу имале исту тему и представљале су књигу на јединствен начин, али нису биле исте. Биле су прилагођене узрасту, за млађе ученике обојене детаљима и сликовитије, а за старије ученике у складу са њиховим предзнањем, уз мноштво информација.

 

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept