(ВИДЕО) ПУШТЕНИ БАЛОНИ У ЗНАК ПОДРШКЕ ДЕЦИ ОБОЛЕЛОЈ ОД РАКА

У Смедеревској Паланци је, као и у још четрдесетак градова Србије, у организацији Националног удружења родитељ деце оболеле од рака (НУРДОР), обележен 15. фебруар, Светски дан деце оболеле од рака.

Паланчани су данас на штанду НУРДОР-а могли да подрже акцију прикупљања средстава за завршетак изградње новог дечјег хемато-онколошког одељења у Нишу, у виду донација или куповине производа које продаје НУРДОР и ученици медицинског смера СШ „Жикица Дамњановић“

НУРДОР већ две године спроводи кампању „И ја се борим“ која има за циљ већу видљивост проблема малигних обољења код деце и постизање већег сензибилитета друштвене заједнице за ово питање.  Kроз кампању подстичу како појединце, тако и компаније на активно узимање учешћа у пројектима којима уолакшавају храбрим малишанима и њиховим родитељима процес лечења.

У току 2018. године НУРДОР очекује завршетак тог пројекта од националног значаја који ће значајно допринети побољшању услова онколошког лечења деце у целом јужном региону Србије, а за трећу фазу тог пројекта потребно је прикупити још 17 милиона динара. Манифестација је организована у центру града, код фонтане од 12 часова. У 13 сати пуштени су балони подршке за све малишане који се лече и у знак сећања на оне мале суперхероје који нису више са нама.

Осим у Паланци, хуманитарне акције подршке, НУРДОР је организовао и у Нишу, Новом Саду, Kрагујевцу, Чачку, Ужицу, Суботици, Kраљеву, Параћину, Смедереву, Зрењанину, Шапцу, Пожаревцу, Тополи, Аранђеловцу, Ивањици, Ваљеву, Убу, Малом Зворнику, Рековцу, Пријепољу, Kладову, Трстенику, Руми, Kикинди, Сомбору, Сремској Митровици, Лесковцу, Вршцу, Пироту, Алексинцу, Врању, Жабљу, Лебану, Прокупљу, Новом Пазару, Сурдулици, Бору и Врњачкој Бањи.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-pusteni-baloni-u-znak-podrske-deci-oboleloj-od-raka/