(ВИДЕО) РАДНИЦИ ШИНСКИХ ВОЗИЛА У ГОШИ И ДАЉЕ У ШТРАЈКУ-ФАБРИКА ПРОДАТА?

Радници Фабрике шинских возила Гоша из Смедеревске Паланке и даље су у генералном штрајку а фабрика је у међувремену променила власника.

Kако каже Милан Вујчић, председник штрајкачког одбора, још није постигнут напредак у испуњавању њихових захтева али радници од њих не одустају.
У међувремену су сазнали, како кажу, да је власник Гоше, словачки Жос Трнава, фабрику продао.
На АПР-у се види измена, па је тако као стопостотни власник фабрике 29. марта уписана компанија Лиснарт холдингс Лимитед са Kипра. Радници Фабрике шинских возила Гоша из Смедеревске Паланке ступили су у генерални штрајк 28. марта јер послодавац не испуњава обавезе према њима.
Та фабрика је више година у тешком стању, а и запошљава око 360 радника који потражују око 30 плата, а три године немају оверене здравствене књижице.
Председник штрајкачког одбора Милан Вујчић раније је рекао да му послодавац дугује око 650.000 динара, а да му плата не прелази 25.000 динара.

Талас незадовољства је почео још 23. марта када су радници пронашли свог колегу Драгана Младаневоћа, који се обесио због немаштине.

Радници су се тада окупили испред канцеларије власника који је затражио полицијску заштиту сматрајући да му је безбедност угрожена.

Екипа портала Паланка данас је тада била једина на лицу места па погледајте како је све то изгледало на почетку. 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-radnici-sinskih-vozila-u-gosi-i-dalje-u-strajku-fabrika-prodata/