Početna » (ВИДЕО) „РАЗГОВОР СА ШАМПИОНОМ“ и додела награда за првопласиране у пројекту ,,Промоција олимпијских вредности: поштовање, пријатељство и изузетност“

(ВИДЕО) „РАЗГОВОР СА ШАМПИОНОМ“ и додела награда за првопласиране у пројекту ,,Промоција олимпијских вредности: поштовање, пријатељство и изузетност“

од Паланка данас
0 Коментар
Олимпијски комитет Србије доделио је награде Основној школи ,,Олга Милошевић”, победничкој школи пилот пројекта ,,Промоција олимпијских вредности: поштовање, пријатељство и изузетност“. Организован је „Разговор са шампионом“ у којем је учестовала двострука олимпијска шампионка у теквондоу и потпредседница Олимпијског комитета Србије, Милица Мандић.
Поред тога, представници Српског савеза за спортску рекреацију и teqball уручили су нам сто за текбол и одржали радионицу за ученике.

„Разговор са шампионом“ фантастично је водила Мирјана Ивковић, представник Олимпијског комитета Србије. Наша олимпијска најсјајнија звезда, Милица Мандић, је говорила о својим почецима у спорту, шта је потребно да би се постао шампион, незаборавним моментима из њене каријере, искуству са Олимпијских игара, као и о томе како ускладити успешну спортску каријеру и школовање. Својом причом инспирисала ученике да се баве спортом и да не одустају од својих снова. Деца су постављалa питања Милици, желећи да сазнају више о њеној спортској каријери, а она је са задовољством одговарала на свако питање учинивши да ово искуство постане нешто што ће ученици памтити заувек.

Председник Српског савеза за спортску рекреацију и teqball, Огњен Париповић и селектор Стеван Попов, уручили су нам сто за текбол (teqboard) и одржали су текбол радионицу за ученике. Париповић је са задовољством поздравио ученике, запослене и „Олгин“ олимпијски тим који је у Београду изборио ову престижну награду победом у финалу пројекта ,,Промоција олимпијских вредности: поштовање, пријатељство и изузетност“ у организацији Олимпијског комитета Србије.

Угостили смо и уредника емисије „Олимпијски кругови“ (РТС), Предрага Милинковића, који је испратио доделу награда, „Разговор са шампионом“ и целокупно дешавање ће бити приказано у овој занимљивој и едукативној емисији.

Поклон, у виду вредних спортских реквизита, ученици ће моћи да користе за вежбање уз помоћ мобилне апликације „TreninGO“. Оно што посебно издваја ову апликацију су промотивни тренинзи и савети српских олимпијаца који ће најмлађима дати пример за здрав и активан стил живота и подстаћи их да се баве спортом.

Олимпијски програм отворио је Мали хор извођењем „Олгине олимпијске химне“, аутора учитеља Душана Грашића, која је у финалу проглашена за најбољу химну такмичења.

Захваљујемо Олимпијском комитету Србије (Olimpijski komitet Srbije), Министарству просвете (Министарство просвете, науке и технолошког развоја), представницима „TreninGO“ апликације и Српском савезу за спортску рекреацију и teqball на указаном поверењу у току реализације пројекта и радујемо се неким новим сусретима и пројектима.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept