(ВИДЕО) РУЖИЋ У ПАЛАНЦИ: ОДЛУКА О ОНЛАЈН НАСТАВИ БИЋЕ ДОНЕТА ДАНАС

Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа данас ће донети одлуку да ли ће школе од понедељка комплетно прећи на онлајн наставу, изјавио је данас у Смедеревској Паланци ресорни министар Бранко Ружић.

Он је у Основној школи „Олга Милошевић“ присуствовао додели модема и СИМ картица за интернет који ће помоћи у настави на даљину.

Ружић је истакао да ситуација у школама није алармантна, али да је приметан пораст броја заражене деце, посебно у урбаним срединама.

Министар је рекао да ће се коначна одлука о преласку школа на онлајн наставу донети на некој од следећих седница Кризног штаба.

Подвукао је да се слуша струка и додао да предшколци и основци од 1. до 4. разреда неће прелазити на онлајн модел наставе.

„То нисмо уводили ни када није било вакцина“, рекао је Ружић.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић изразио је наду да ће школе комплетно прећи на онлајн наставу већ од понедељка, 25. октобра.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-ruzic-u-palanci-odluka-o-onlajn-nastavi-bice-doneta-danas/