(ВИДЕО) САВЕТ РОДИТЕЉА ШКОЛЕ ОЛГА ЗАХВАЛИО ЛОКАЛНОЈ САМОУПРАВИ НА ПОБОЉШАЊУ БЕЗБЕДНОСТИ ДЕЦЕ У САОБРАЋАЈУ

Савет родитеља ОШ „Олга Милошевић“ је учврстио поверење у локалну самоуправу и надлежне институтције које се баве путевима и саобраћајем у Србији.

Наиме, на иницијатив Савета родитеља наше школе, Школског одбора и директора школе Дарка Димитријевића, кроз кратко време, решен је највећи део саобраћајне проблематике око успоравања саобраћаја у Феранцуској улици.  Побољшана је вертикална сигнализација и постављени успоривачи саобраћаја тзв „Лежећи полицајци“ на местима где су стручњаци из ове области проценили и пројектовали. Поред тога тротоар у зони школе у Француској улици враћен је ђацима и свим пешацима подизањем стубића који онеомогућавају паркирање возила. Реализацијом овог пројекта савет родитеља школе сматра да је држава  урадила све што је било у њеној моћи да обезбеди добре безбедносне услове за школу. Сама школа подигла је рампе на улазима у школу, изградила нову ограду која је виша за читав метар од претходне, обезбедила, уз неизмерну подршку и финансирање Локалне самоуправе, школски аутобус намењен искључиво превозу деце, која при излазу из школе безбедно и на малом растојању од улице улазе и излазе из њега, чиме се спречава могућност несрећа и незгода при кретању до аутобуског стајалишта. Такође се и на најбезбеднији начин и на што краћој удаљености од саобраћаја и куће деца пуштају из аутобуса на стајалиштима у местима пријема ђака. Савет родитеља је неизмерно захвалан локалној самоуправи на оставривању права која деца имају у свим цивилизованим земљама на свету а то је безбедан превоз у аутобусу намењеном искључиво превозу ђака. И том одлуком која поред тог што штеди новац општини и свим пореским обвезницима, оци нашег града, уводе позитивне норме живљења савременог света и у нашу општину.

Савет родитеља је дужан да се неизмерно захвали и честита следећим лицима и институцијама на подршци око реализације овог пројекта безбедности:

  • Председнику општине и Општинског већа Смедеревска Паланка господину Николи Вучену који је се показао спремним да са својим тимом решава проблеме грађана наше општине, а тиме и наше школе и наших ђака и запослених.
  • Институту за путеве а.д. из Београда на изради пројекта: „Пројекат саобраћаја и саобраћајне сигнализације у зони основних школа „Херој Иван Мукер“ и Олга Милошевић“ у Смедеревској Паланци на државном путу 2.а реда број 147“
  • Општинском саобраћајном инспектору госпођи Мирјани Драгичевић
  • Предузећу Trafic Design из Београда на техничкој контроли пројекта.
  • Јавном предузећу за планирање и уређење простора „Паланка Развој“, Смедеревска Паланка
  • ЈП „Путеви Србије“ Сектору за стратегију и пројектовање и развој Београд
  • Полицијској Станици у Смедеревској Паланци
  • Одељењу за имовинско-правне и стамбено-комуналне и грађевинке и урбанистичке послове Општинске управе С. Паланка

Школа ће уз подшку свог министарства као и надлежних министарства спроводити обуку ђака и запослених везану за подизање свести и знања око безбедности свих учесника у саобраћају. Школу окружују две улице. Проблем у једној која се налази на државном путу је решен, док је Савет родитеља дубоко убеђен да ће се после извођења овог пројкета решити и проблем у улици Олга Милошевић и то да ће се, пре свега, обележити пешачки прелази и хоризонтално и вертикално, да ће се поставити вертикална сигнализација да је Улица Олге Милошевић једносмерна и да ће се поправи стање тротоара леве стране улице и обезбедити стубићима како би се спречило паркирање. Савет моли поменуте да се и Улици Светог Саве од Уникредит банке до Улице Олге Милошевић такође стубићима обезбеди тротоар и тиме спречи непрописно паркирање у овој опасној саобрћајној зони где се налази и аутобуска станица, а куда наши ђаци из града пролазе до ђачког улаза, најчешће идући коловозом јер је блокиран тротоар.

Још једном, свима надлежнима у решавању овог великог проблема за град, захваљујем и искрено честитам у име свих родитеља школе Олга Милошевић

Др Слађан Аџић,

председник Савета родитеља школе Олга Милошевић

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-savet-roditelja-skole-olga-zahvalio-lokalnoj-samoupravi-na-poboljsanju-bezbednosti-dece-u-saobracaju/