(ВИДЕО) СЕЋАЊЕ НА СТЕФАНА ФИЛИЋА У ЕУШ „ВУК КАРАЏИЋ“ У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ

Ученици Економско-угоститељске школе „Вук Караџић“ у Великој Плани одржали су у четвртак 5. марта јавни час. Месец дана од трагичне смрти њиховог школског друга Стефана Филића (18), преминулог после мучког пребијања на улици, пропитивали су и оцењивали одговорне за све присутније вршњачко насиље.

Другови из разреда одржали су јавни час за Стефана, да га се сете и опросте од њега и да пошаљу поруку да нема праштања за овакава злодела. Да питају зашто су, уместо на матуру, морали на сахрану.

Овом приликом приказан је и филм о Стефану који су његови другови направили. Кабинет у коме је највише времена проводио добио је име поњему а постављена је и његова слика. У школском дворишту његови другови су засадили дрво након чега је пуштено  осамнаест балона – по један за сваку Стефанову годину живота.

Подсећамо да је Стефан Филић претучен  2. фебруара у раним јутарњим часовима, наочиглед млађег брата, испред клуба „Бродолом“. Преминуо је 30 сати касније од последица задобијених повреда. Никола Б. (20) и Митар П. (20) ухапшени су под сумњом да су починили кривично дело тешко убиство при насилничком понашању.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-secanje-na-stefana-filica-u-eus-vuk-karadzic-u-velikoj-plani/