(ВИДЕО) СЕМИНАР У ОШ ХРШ „ЈЕДНА МАЛА ЛОПТА МОЖЕ ПРОМЕНИТИ СВЕТ“

У ОШ „Херој Радмила Шишковић“ у Смедеревској Паланци, одржан је семинар за наставнике основних и средњих школа под називом „Једна мала лопта може променити свет“. Аутор семинара је проф. Милан Петронијевић који је био задужен и за његову реализацију.

На семинару је представљен модел примене савремених метода у настави физичког васпитања када је у питању примена различитих форми рукомета. Семинар је организован кроз теоријска и практична предавања на којим су као демонстратори били управо ученици млађих разреда ове школе.

Свим наставницима је представљен пројакат РСС „Мини рукомет – Рукомет у школе“, што је изазвало велику пажњу, нарочито када је у питању могућност сарадње школа и савеза у имплементацији овог битног пројекта.

На семинару је учествовало 30 наставника предметне и разредне наставе из ОШ „Херој Радмила Шишковић“ и ОШ „Вук Караџић“ који су веома позитивно оценили укупну организацију семинара и истакли велику применљивост свих приказаних садржаја у пракси.

Семинар је организован под покровитељством Удружења педагога физичке културе Београда (УПФК) и уз подршку организација као што су Рукометни савез Србије (РСС), Европска рукометна федерација (ЕХФ) и Светска рукометна федерација (ИХФ).

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-seminar-u-os-hrs-o-primeni-rukometa-u-nastavnim-aktivnostima/