(ВИДЕО) „СПОРТОМ ПРОТИВ НАСИЉА“ У ПАЛАНАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ

Борбу против вршњачког насиља УГ „Свет речи“ наставља у оквиру пројекта „Кул је да знаш! Вршњачком медијацијом против насиља“ који се реализује уз подршку Министарство омладине и спорта Републике Србије у сарадњи са седам партнерских средњих школа из Подунавског, Браничевског и Поморавског краја. Из општина Деспотовац, Велико Градиште, Кучево, Смедеревска Паланка, Велика Плана и града Пожаревац обуку за медијаторе завршило је 28 ученика и седам професора супервизора вршњачке медијације у овом пројекту.

Учесник пројекта је и Паланачка гимназија. У овој школи су организоване радионице, а успешно је реализована манифестација „Спортом против насиља“. У дворишту школе ученици – медијатори и супервизорка медијације, проф. Ивана Лукић, из Паланачке гимназије организовали су манифестацију „Спортом против насиља“. Посебно је важно да су се у акцију укључили и професори и директор школе показавши да спортске активности нису само кошаркашке, рукометне, фудбалске и одбојкашке утакмице већ и повлачење конопца, пикадо, гимнастичке вежбе…

До краја календарске године организоваће се и  манифестације „Културом против насиља“ и “Музиком против насиља“, истовремено биће спроведен конкурс у свим срединама за најбоље кратке филмове који имају за циљ афирмацију медијације као начин решавања сукоба и спречавања насиља међу вршњацима.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-sportom-protiv-nasilja-u-palanackoj-gimnaziji/