(ВИДЕО) СПРЕМНА РЕШЕЊА ЗА ДОДЕЛУ НАГРАДА ТАЛЕНТОВАНИМ УЧЕНИЦИМА И СТУДЕНТИМА

Никола Вучен, председник општине Смедеревска Паланка, данас је потписао решења о додели награда ученицима-студентима младим талентима.

За разлику од прошле године, када је за младе таленте било опредељено три милиона динара, ове године је та сума увећана за два милиона тако да су ученици и студенти ове године поделили суму од пет милиона динара.

Појединачно то изгледа овако: основци ће бити награђени са 5000 динара, средњошколци са 7000 динара, студенти прве године по 10.000, студенти друге треће и четврте године по 14.000, мастер 20.000 и докторанти по 35.000 динара.

Поштовани ђаци, стиденти и млади таленти,
Данас је потписано 550 решења за доделу новчане помоћи ученицима, студентима свих нивоа студија и младим талентима. Ове године локална самоуправа издвојила је у ту сврху пет милиона динара, што је знатно већи износ него претходне године. Реч је о неповратним средствима , која се сваке године издвајају за помоћ талентованим младим људима, који су у претходној школској години остварили запажене резултате. Ове године новчану помоћ добиће преко 550 ученика и студената са територије општине Смедервска Паланка.
-Општина ће и у будуће помагати ђацима и студентима, али и другим талентованим младим људима , пре свега што то сматрамо својом дужношћу. Истовремено, радимо на стварању услова да се по завршетку школовања та деца врате у нашу општину, где ће их чекати радно место.
За мене је посебно емотиван тренутак церемоније уручивања решења о помоћи, која ове године, због епидемиолошке ситуације, нажалост неће бити одржана, већ ће решења бити уручивана појединачно.
Свим ученицима и студентима желим много успеха у будућем школовању и даљем професионалном ангажману. Награда, коју уручујемо, је покушај да их охрабримо, показујући, на симболичан начин, да су за нас, представнике локалне самоуправе, рад и таленат – истински разлог да се боримо за боље услове живота у нашој општини.
Свим нашим ђацима уједно желим да у здрављу проведу предстојеће празнике у кругу својих породица.

                                                                                                                                                       Никола Вучен

председник општине Смедеревска Паланка

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-spremna-resenja-za-dodelu-nagrada-talentovanim-ucenicima-i-studentima/