(ВИДЕО) СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕНО 150 ГОДИНА БИБЛИОТЕКЕ „МИЛУТИН СРЕЋКОВИЋ“ У ПАЛАНЦИ

Поводом 150. годишњице оснивања Народне библиотеке „Милутин Срећковић“, Смедеревску Паланку су посетили директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић и шеф Kабинета у Министарству културе и информисања Републике Србије Бранислав Маричић.  

Представништво Републике Српске у Србији је обогатило библиотечки фонд у Смедеревској Паланци књигама из Републике Српске, а Министарство културе и информисања Србије је, кроз пројекат „Градови у фокусу“, недавно помогло реконструкцију и ревитализацију ове библиотеке, када је сређен кров, фасада и подови библиотеке док је локална самоуправа помогла на уређењу ентеријера.

На свечаности која је одржана у просторијама билиотеке многобројне присутне госте је поздравила Ирена Поповић, директор ове наше културне установе, потом се присутнима обратио и Никола Вучен преседник општине Смед Паланка, а потом се пригодним речима публици обратио и гост из Републике Српске Млађен Цицовић директор Представништва Републике Српске у Србији.

Након тога је уприличено представљање две књиге др Нелета Карајлића „Солунска 28“ и „Фајронт у Сарајеву“.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-svecano-obelezeno-150-godina-biblioteke-milutin-sreckovic-u-palanci/