(ВИДЕО) СВЕЧАНО ОТВОРЕН 13. ДЕЧИЈИ ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ „ВРАГОЛАСТЕ ПОЗОРИШТАРИЈЕ“

Под покровитељством Министарства културе и информисања и општине Смедеревска Паланка,  у Градском позоришту у Паланци синоћ је свечано отворен дечији позоришни фестивал „Враголасте позориштарије“. Фестивал је отворио и публику поздравио Драган Исаиловић директор Установе културни центар.

Након тога малишани су са својим родитељима имали прилику да погледају представу  „Први шљиварски бој“ позоришта Звездица – Зрењанин  у адаптацији и режији Татјане Рељин. Реч је о питкој, одлично режираној и још боље изведеној бајци, коју је најмлађа публика отпратила „у једном даху“, која је приказана ван конкуренције и за коју је улаз био слободан.

На овогодишњим Позориштаријама биће одиграно шест представа у такмичарским селекцијама „Деца за децу и Одрасли за децу“, а предвиђена је још једна ревијална представа и неколико пратећих програма.

Фестивал се затвара  у суботу, 5. октобар  у 16:30 часова када је проглашење победника и у 16:45 часова биче приказана представа „Лепотица и звер(ка)“ Дечија сцена КУД „Вук Караџић“, Грабовац/Трстеник и улаз је такође слободан за ову представу.

Од  18.30 часова: Хепенинг „Дозивање дечије недеље“ (Пуштање лампиона у центру града)

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-svecano-otvoren-13-deciji-pozorisni-festival-vragolaste-pozoristarije/