(ВИДЕО) СВЕЧАНО ОТВОРЕНЕ РЕНОВИРАНЕ ПРОСТОРИЈЕ ШАХ КЛУБА ЈАСЕНИЦА

Синоћ је у просторијама Шах клуба Јасеница, у присуству високих званица из шаховског света,  одржано свечано отварање реновираних просторија, које су сада спремне за почетак рада школе шаха.

 Присутне госте је поздравио Никола Вучен, председник општине Смедеревска Паланка и Родољуб Станимировић заменик председник СО Смедеревска Паланка. Реновиране просторије Шах клуба Јасеница је свечано отворио Драган Лазић, председник Шаховског савеза Србије.

– Пре свега, срећни смо што можемо да кажемо да се шах враћа на велика врата у Смедеревску Паланку. Драго ми је што су људи из Шаховског савеза на челу са председником Драганом Лазићем дошли да заједно са нама означе један нови почетак и што су подржали нашу иницијативу. Смедеревска Паланка је позната по шаху, са нама су ту и наши велемајстори који ће покушати да своје знање пренесу на младе шахисте, којих овде има у великом броју. Ми ћемо се као локална самоуправа трудити да помогнемо у сваком погледу. Шаху је место у Смедеревској Паланци и шах треба да живи – рекао је Никола Вучен.

-Смедеревска Паланка је дуги низ деценија један од најјачих шаховских центара у Србији. Ја то знам, а знао сам и пре него што сам изабран на место председника савеза, с обзиром да пратим шаховска збивања од малих ногу. Биће ми драго да видим њихов повратак на прави пут. Познајем много људи из овог клуба и свестан сам њиховог квалитета. Лепо је видети да локална самоуправа помаже шахисте, то је рецепт за успех. Српски шах наставља да напредује из дана у дан у нади да ће се вратити тамо где и припада, у сам светски врх. Овај догађај у Смедеревској Паланци само је један од показатеља и доказа – истакао је председник Драган Лазић

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-svecano-otvorene-renovirane-prostorije-sah-kluba-jasenica/