(ВИДЕО) СВЕТА ТРОЈИЦА СЛАВА ОПШТИНЕ ВЕЛИКА ПЛАНА

Литијом градским улицама, пригодним културно-уметничким програмом испред зграде Општине и уручивањем признања заслужним појединцима, општина Велика Плана је обележила своју крсну славу Свету Тројицу.

Литију градским улицама на коњу је предводио, са развијеним српским барјаком, Славољуб Живановић, за њим су ишли  свештеници цркве Светих апостола Вартоломеја и Варнаве Драган Јелић, Предраг Ранковић и Обрен Стојановић и више стотина верника.

Игор Матковић,председник општине Велика Плана је уручио плакету општине, највише општинско признање, заслужним појединцима, након чега су се сплетом игара представили чланови фолкорне секције Центра за културу Масука.

Професор Славољуб Стојадиновић је плакету добио због тога што је у новембру прошле године успео да разоружа мушкарца, који је са пушком упао у учионицу пуну деце у Економско-угоститељској школи у Великој Плани, КУД „Ђурђевдан из Новог Села, који ове године обележава десет година рада, признање је заслужио „за оживљавање фолкора и очување културне традиције“.

Земљорадник из Марковца Млађан Бабић је плакету добио зс постигнуте резултате у развоју пољопривредне производње, док је Др Васко Тошић, лекар на Клиници за ургентну хирургију Клиничког центра Србије и др Александар Давидовић, лекар за кардиоваскуларне болести Клиничко болничког центра Звездара су награђени „за професионално и лично залагање у збрињавању и лечењу пацијената са територије општине Велика Плана“.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-sveta-trojica-slava-opstine-velika-plana/