(ВИДЕО) „СВИ У ВРТИЋ-ВРТИЋ ЗА СВЕ“ ПРОЈЕКАТ ПУ „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“ И ОПШТИНЕ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА

Предшколска установа „Чика Јова Змај“ Смедеревска Паланка у оквиру Пројекта инклузивног предшколског васпитања и образовања, заједно са својим партнерима Општином Смедеревска Паланка, Црвеним крстом Смедеревска Паланка, Центром за социјални рад и Центром за развој ромске заједнице „Амаро Дром“ реализију пројекат „Сви у вртић-вртић за све“

Циљ овог пројекта који се реализује уз помоћ Министарства просвете, науке и технолошког развоја, и траје 33 месеца, је  унапређење доступности и квалитета предшколских установа за децу из друштвено осетљивих група.

Потпуно реновиран и опремљен нови простор за отварање васпитне групе, ће бити у три вртића и то Петар Пан, Плави чуперак и вртић у Церовцу.

У циљу остваривања добробити за дете и холистичког приступа дечијем развоју, као и успостављању сарадње са породицама деце неопходно је партнерство између различитих институција. Сви партнери реализују своје планиране активности које заједно омогућавају повећање обухвата деце из друштвено осетљивих група, као и већу доступност квалитетног предшколског образовања и васпитања.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-svi-u-vrtic-vrtic-za-sve-projekat-pu-cika-jova-zmaj-i-opstine-smederevska-palanka/