(ВИДЕО) ТРЕНИНГ ЗА ПРЕДСТАВНИКЕ ИНСТИТУЦИЈА „ЕДУКАЦИЈА НАЈМЛАЂИХ ГЕНЕРАЦИЈА КАО АНТИДИСКРИМИНАЦИОНА ПОЛУГА-ЕГАЛ“

У Смедеревској Паланци од 9. до 11. октобра одржава се тренинг за представнике и представнице институција о антидискриминацији на тему “Едукација најмлађих генерација као антидискриминациона полуга – Егал”.

Овај семинар се одржава у организацији општине Смедеревска Паланка и Сталне конференције градова и општина, у оквиру пројекта “Подршка ЕУ инклузија Рома – оснаживање локалних заједница за инклузију Рома”. Овај пројекат финансира Европска унија у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина.

Пројектом су предвиђене радионице за родитеље и за децу, повезивање са институцијама образовања, промоција културе и традиције ромске заједнице поводом значајних ромских празника.Предвиђене активности ће бити реализоване у циљу оснаживања ромских родитеља и деце, подстицања позитивне атмосфере у породици и у самој заједници у намери да се смањи дискриминација и побољша инклузија Рома у образовању и друштву.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-trening-za-predstavnike-institucija-edukacija-najmladjih-generacija-kao-antidiskriminaciona-poluga-egal/