(ВИДЕО) ТРИЈЕНАЛЕ ПРОШИРЕНИХ МЕДИЈА У ГАЛЕРИЈИ МОДЕРНЕ УМЕТНОСТИ

У Галерији модерне уметности, синоћ је отворена изложба „Reconnection  2019″ тријенале проширених медија, мултимедијална изложба другачија од свега оног уобичајеног на шта смо навикли да видимо у овој  галерији.

На изложби је заступљено осам уметника из Београда и Смедеревске Паланке. Сања Костић, Љубомир Лацковић, Миливој Мишко Павловић, Славиша Крстић, Бојан Маринковић, Дарко Трајановић, Александра Гедеон и Александар Гушић.

Тријенале проширених медија, мултимедијалне уметности и уметности нових медија је уметничка манифестација међународног карактера која има задатак да јавности представи нове тенденције на савременој уметничкој сцени у области проширених медија и интермедијалних уметничких облика. Тријенале је отворено за нове уметничке концепције, правце, покрете, методологије, примену информацијских и комуникацијских технологија у уметности и иновативне приступе уметности.
Том приликом посетиоцма се путем Skypa – а обратио координатор Михаило Ристић уживо из Павиљона Цвијете Зузорић.
Ова манифестација обухвата низ изложби, пројекција и програма који ће се одвијати у Београду, Зрењанину, Вршцу, Шапцу, Смедеревској Паланци и Аранђеловцу.
Изложба ће трајати до 11. 05. у Галерији модерне уметности.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-trijenale-prosirenih-medija-u-galeriji-moderne-umetnosti/