(ВИДЕО) ТРУБАЧ ДЕЈАН ПЕТРОВИЋ СА БИГ БЕНДОМ НАСТУПИО У ПАЛАНЦИ

Сјајни трубач Дејан Петровић је, уочи концерта његовог Биг бенда у петак 30. јула, у Смедеревској Паланци на тргу код фонтане, уграбио делић времена и за наш портал причао са новинарком ДМ САТ телевизије Данијелом Кремић, између осталог, о наступима и плановима након паузе од годину и по дана због короне, и колоко се променио у периоду који је иза нас…

Дејан Петровић рођен је 1985. године у Ужицу, у селу Дубоком, као син наследник најпознатијег српског трубача, Миће Петровића. У музичкој мануфактури ове породице, Дејан и његов брат Дарко су четврта генерација трубача.

Трубу је први засвирао Дејанов прадеда Танасије, а од њега се ова вештина преносила са колена на колено. Танасија је наследио Данило, а Данила син Мићо, који је први светом пронео славу овог инструмента.

Дејан је најмлађи добитник “Мајсторског писма”, вишеструки освајач свих награда на Сабору у Гучи, међу којима је и награда Прва труба света, са истог Сабора. Широм света је познат по извођењу српске традиционалне музике, коју често комбинује са тотално супротним, модерним елементима.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-trubac-dejan-petrovic-sa-big-bendom-nastupio-u-palanci/