(ВИДЕО) У ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“ ТРЕНУТНО БОРАВИ НАЈВЕЋИ БРОЈ ПАЦИЈЕНАТА ОД КАДА ЈЕ БОЛНИЦА ПОНОВО У КОВИД РЕЖИМУ

На данашњој седници Општинског штаба за ванредне ситуације, анализирана је актуелна епидемијска ситуација у вези са коронавирусом на подручју Смедеревске Паланке, која је оцењена и даље као ванредна у врху епидемијског таласа.

У ОБ “Стефан Високи” тренутно је хоспитализован највећи број пацијената, њих 125, од 30. августа од када је ова здравствена установа поново у Kовид систему.

У Kовид-1 јединици је 21, у Kовид-2 је 31, у Kовид-у 3 је 47, у Kовид-4 јединици је 30. Осам особа је смештено у репираторној јединици, 7 на неинвазивној механичкој вентилацији, а једна особа је интубирана.

Током јучерашњег дана обављено је 11 пријема и 9 отпуста, а 1 особа је преминула.

У амбуланти Инфективног одељења обављено је 94 прегледа, 46 првих и 48 контролних.

Тестирани су пацијенти који су хоспитализовани на свим одељењима ОБ “Стефан Високи”, од 109 одраслих особа, позитиван тест је имало 9 лица.Такође, тестирано је и десеторо деце, 5 су имала позитиван налаз.

Међу запосленима има позитивних, 18 здравствених и 2 немедицинска радника.

Све је више и најмлађих којима је потребно болничко лечење, рекао је између осталог на данашњој седници Штаба др Никола Ристић, в.д. директора ОБ “Стефан Високи”.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-u-ob-stefan-visoki-trenutno-boravi-najveci-broj-pacijenata-od-kada-je-bolnica-ponovo-u-kovid-rezimu/