среда, април 24, 2024
Početna » (ВИДЕО) У ОШ ХРШ ОДРЖАН СЕМИНАР О МЕДИЈАЦИЈИ У НЕНАСИЛНОМ РЕШАВАЊУ КОНФЛИКТНИХ СИТУАЦИЈА

(ВИДЕО) У ОШ ХРШ ОДРЖАН СЕМИНАР О МЕДИЈАЦИЈИ У НЕНАСИЛНОМ РЕШАВАЊУ КОНФЛИКТНИХ СИТУАЦИЈА

од Паланка данас
0 Коментар

 

У Основној школи „Херој Радмила Шишковић“, овог викенда, одржан је семинар „Вршњачки медијатор у процесу ненасилног решавања сукоба“ за запослене, који је пре свега намењен одељењским старешинама, учитељима, педагогу и психологу.

Циљ је био оспособљавање запослених за рад са ученицима уз примену модела медијације у ненасилном решавању конфликтних ситуација.
Вршњачка медијација се пре свега односи на промоцију поштовања људских права и емпатије. Ученици помажу вршњацима да побољшају вештине вербалне и невербалне комуникације, уче их да решавају конфликте и утичу на стварање пријатељске климе у школи.
Осим ученицима, медијација је од велике користи учитељима, одељењским старешинама, педагогу и психологу за решавање ситуације на релацији злостављач – жртва.
Реализатори семинара су биле Драгана Живковић Скокић и Марија Николић из Регионалног центара за професионални развој запоселиних у образовању Смедерево.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept