Početna » (ВИДЕО) У ОШ “ОЛГА МИЛОШЕВИЋ” ОДРЖАНА ЈЕ ВЕЖБА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ

(ВИДЕО) У ОШ “ОЛГА МИЛОШЕВИЋ” ОДРЖАНА ЈЕ ВЕЖБА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ

од Паланка данас
0 Коментар

Данас је у Основној школи „Олга Милошевић“ у Смедеревској Паланци изведена вежба цивилне заштите „Смедеревска Паланка 2023“.


Вежба је подразумевала симулацију земљотреса разорне снаге, и поступање ученика, наставника, спасилачких јеидница и хитне помоћи у функцији заштите и спасавања.

У вежби су учествовали ученици седмог разреда и њихове разредне старешине.
После симулације поступка у учионици у случају земљотреса, припадници ватрогасно-спасилачке јединице из Смедеревске Паланке извели су евакуацију ученика и ученица, а испред школе су екипа хитне медицинске помоћи и волонтери Црвеног крста пружали прву помоћ.
Ова вежба организована је у циљу подизања нивоа спремности за реаговање у ванредним ситуацијама.

Вежби под називом „Смедревска Паланка 2023“ присутвовали су представници Министарства унутрашњих послова, чланови Општинског штаба за ванредне ситуације у Смедеревској Паланци, и Окружног штаба за ванредне ситуације из Смедерева, руководство општине, директори основних и средњих школа, представници Сталне конференције градова и општина.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept