(ВИДЕО) У ПАЛАНЦИ И ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ ОБЕЛЕЖЕН ЕВРОПСКИ ДАН ДОНАЦИЈЕ ОРГАНА

Европски дан донирања органа пригодно је обележен и ове године у нашем граду, на тргу код фонтане. Spritus movens и овога пута била је др Верица Ђорћевић, интерниста-нефролог Опште болнице „Стефан Високи“, која је са групом сарадника пре осам година иницирала прву велику акцију потписивања донорских картица у Паланци и Плани.

У акцију су, већ традиционално, били учкључени и Међуопштинско удружење бубрежних инвалида и болесника КИДНИ као и ученици медицинског смера СШ „Жикица Дамњановић“.

На штанду у центру Паланке, посетиоцима је дељен пропагандни материјал, рађена рутинска анализа урина, мерен крвни притисак и ниво шећера у крви, а сви заинтересовани могли  су да потпишу донорске картице, којима завештавају своје органе после „мождане смрти“.

Акција се и ове године паралелно одржава у Смедеревској Паланци и Великој Плани, а др Верица Ђорђевић, на оба места, непосредно промовише значај донорства.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-u-palanci-i-velikoj-plani-obelezen-evropski-dan-donacije-organa/