(ВИДЕО) УЧЕНИЦИ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ „ЖИКИЦА ДАМЊАНОВИЋ“ СА ПОЛИВАЛЕНТНОМ СЛУЖБОМ ОБИЛАЗЕ СТАРА ЛИЦА

Последњих година се у Србији региструје драстичан пораст старог становништва.Што је израженије у мањим срединама,као што је случај у Смедеревској Паланци,због сталне миграције младих ка већим градовима у потрази за „бољим животом“.
Одласком у пензију,стари људи се суочавају са додатним слободним временом које треба смишљено искористити. Неминовно се суочавају са губитком драгих особа, а уколико деца живе у удаљеним местима, виђање се своди на славе и празнике.

Значај породице за стару особу је велики,колико год да разумеју своју децу, јавља се осећај одбачености.
Повећан број старих захтева посебну пажњу целокупне друштвене заједнице, а посебно здравствене, како би се правовремено и ефикасно могло реаговати на повећане потребе старе популације.

Имајући у види све специфичности процеса старења и старости,на иницијативу директорке Дома здравља а у оквиру секције Здравствене неге у Средњој школи „Жикица Дамњановић“ покренут је пројекат „Помоћ старима“ на нивоу општине Смедеревска Паланка.Ученици-волонтери са наставницима Здравствене неге у сарадњи са Поливалентном патронажном службом у наредном периоду обилазиће стара лица.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-ucenici-srednje-skole-zikica-damnjanovic-sa-polivalentnom-sluzbom-obilaze-stara-lica/