(ВИДЕО) УСПЕШАН НАСТУП СТРЕЉАЧКЕ ДРУЖИНЕ ЈАСЕНИЦА НА ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ

Око 300 дечака и девојчица из целе Србије се окупило у суботу, 10. октобра, у Атлетској дворани у Београду на Првенству Србије ваздушним оружјем.

Након вишегодишње паузе и Паланка је имала представнике на овом такмичењу, чланове Стрељачке дружине Јасеница.

Екипно пионири су заузели 20. место и пионирке су такође биле на 20. месту.

 Другог дана, у недељу, наступили су јуниори и сениори. Екипно Стрељачка дружина Јасеница је заузела 15. место.

Појединачно прво место у сениорској конкуренцији је освојио Винер Дарко из Стражилова са 374 кругова, док је наш најбољи представник у овој конкуренцији био Прокић Горан на 33. месту са погођених 345 круга.

Код јуниорки прво место је освојила Емилија Поњавић из Горњег Милановца са погођених 374 круга док је најбоља Паланчанка била Андреа Филиповић на 20. месту са погођених 332 круга.

Јелена Тодоривић из Суботице је била најбоља у конкуренцији  сениорки са 370 кругова, док је наша Верица Јоцковић заузела одлично 11. место са 347 кругова.

„Како је Стрељачка дружина Јасеница почела са радом пре 11 месеци, ми смо презадовољни са учешћем на Првенству Србије, јер се нисмо обрукали, ни у једној конкуренцији нисмо били међу последњима иако наши стрелци тренирају тек 11 месеци, а доста деце и много краће.“ истакао је Дејан Митровић председник СД Јасеница.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-uspesan-nastup-streljacke-druzine-jasenica-na-prvenstvu-srbije/