(ВИДЕО) УСПЕШНО РЕАЛИЗОВАНА АКЦИЈА ПРЕВЕНТИВНИХ ПРЕГЛЕДА У ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“

Укупно 21. 439 грађана у недељу је обавило превентивне прегледе у некој од више од 200 здравствених установа широм Србије.

Ово је била 17. акција по реду, у оквиру које је до сада прегледано близу 375.000 грађана, а код више хиљада њих откривено је озбиљно обољење, саопштило је Министарство здравља.

Грађани су, у периоду од 8 до 16 часова, у више од 200 здравствених установа били у прилици да, без здравствене картице и без заказивања, ураде ултразвучни преглед абдомена, обаве кардиолошке прегледе, односно измере крвни притисак и ураде ЕКГ као и тумор маркере.

Акција је успешно спроведеена и организована и у ОБ „Стефан Високи“ у Смедеревској Паланци што је за портал Плаанка данас потврдио и др Никола Ристић, директор ове наше здравствене установе. Др. Ристић је и овог пута напоменуо да је једини проблем што већина грађана порани на преглед у првим јутарњим сатима тако да се створи непотребна гужва и чекање а наглашено је више пута да ће сви грађани који дођу до 16 часова бити прегледани без икаквих проблема.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-uspesno-realizovana-akcija-preventivnih-pregleda-u-ob-stefan-visoki/